1. Anasayfa
  2. Devlet Yardımları

Bayram Harçlığı Başvurusu

Bayram Harçlığı Başvurusu
0

Bayram harçlığı başvurusu ciddi bir şekilde araştırılmaktadır. Herhangi bir nedenden ötürü ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar, devlet kurum ve kuruluşlarından sosyal yardım talebinde bulunarak ekonomik sıkıntılarını bir nebze de olsa azaltabilmektedir. Bayram harçlığı da dar gelirli vatandaşların başvuruda bulunmak istediği sosyal yardımlardan bir tanesidir. Ancak ilgili bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre bayramlardan önce vatandaşlara harçlık adı altında yardım verilmemektedir.

Bayram harçlığı başvurusu ifadesinden kasıt sosyal yardımlar olmalıdır. Eğer muhtaçlık sınırının altında yaşıyorsanız ve ekonomik anlamda desteğe ihtiyacınız varsa devlet kurum ve kuruluşlarına başvuruda bulunarak sosyal yardım alabilirsiniz. Bu sosyal yardımlar belirli şartları taşıyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilmektedir. Yardımı alabilmek için vatandaşın doğru kanalları kullanarak başvuruda bulunması zorunludur.

Bayram Harçlığı Başvurusu

Bayram harçlığı başvurusu neticesinde ödenecek tutarı ise kurumdan kuruma değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere 12 ay boyunca geçerli olmak üzere her ay 600 TL yardımda bulunmaktadır. Yardım başvurusu olumlu sonuçlanan aileler ise ilgili yardımı takip eden ay içerisinde PTT şubelerinden çekebilmektedir. Aynı zamanda başvuru esnasında bir IBAN numarası veren aileler, yardım tutarını direkt banka hesaplarına alabilirler.

Sosyal yardımların birçoğu il bazında yapılır. Bu nedenle başvurusu onaylanan vatandaşların her biri aynı anda bu yardımı almayabilir. Örneğin İstanbul ilindeki ihtiyaç sahipleri ile Elazığ ilindeki ihtiyaç sahipleri farklı zamanlarda yardım tutarını çekebilecektir. Yardım tutarının ne zaman yatırılacağı ise e-devlet üzerinden takip edilebilmektedir.

Sosyal yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşların hane geliri açısından asgari ücretin üçte birinden fazla gelir elde etmemeleri gerekir. Aynı zamanda bu vatandaşlar, diğer kurumlar tarafından verilen benzer yardımlardan faydalanmamalıdır. Gerekli şartların birini bile karşılamayan vatandaşlara herhangi bir ödeme yapılmaz. Yardım ile alakalı yönlendirme almak isteyen vatandaşlar ise cep telefonlarından ALO 144 sosyal yardım hattını aramalıdır.

Bayram Harçlığı İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

Ekonomik açıdan zor günler yaşayan dar gelirli vatandaşlar, bayram harçlığı için başvuru nasıl yapılır sorusunu yönelterek yanıt aramaktadır. Az önce de belirttiğimiz gibi devlet kurum ve kuruluşları tarafından vatandaşlara bayram harçlığı adı altında verilen bir yardım yoktur. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Bayram harçlığı başvurusu yardıma muhtaç vatandaşlara ayni ve nakdi yardımlarda bulunulmaktadır.

Bakanlık tarafından verilen yardımlardan faydalanabilmek için öncelikle başvuru yapmanız gerekir. Başvurularınızı e-devlet üzerinden yapabileceğiniz gibi bakanlığa bağlı birimleri ziyaret ederek de yapabilirsiniz. E-devlet üzerinden bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtı aşağıda verilmiştir:

T.C. kimlik numarası ve şifre bilgilerini kullanarak e-devlet hesabınıza giriş yapmanız gerekir. E-devlet şifresi olmayan vatandaşlar, kendilerine en yakın PTT şubelerini ziyaret ederek şifre alabilmektedir.

Bayram harçlığı başvurusu ; Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sizleri bir ana sayfa karşılar. Bu ana sayfada alt kısımda ‘’Hizmetler’’ adında bir sekme bulunacaktır. Önce bu sekmeye, ardından ise ‘’Kurumlar’’ sekmesine tıklamanız gerekir.

Bayram harçlığı başvurusu ; Kurumlar sekmesi içerisinde tüm devlet kurumları listelenecektir. Bu kurumlar arasından ‘’Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’’ hizmet sayfasını bulmanız gerekir.

Bakanlığa ait hizmet sayfasına giderek ‘’Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’’ sekmesine tıklamalısınız.

Karşınıza gelen ekranda yer alan ‘’Yeni Başvuru’’ butonuna tıklamalısınız.

Görüntülenen aydınlatma metnini okumalı ve son olarak onay kutucuğunu işaretleyerek ‘’Başvur’’ butonuna tıklamalısınız.

Yukarıda yer alan işlemlerin tamamını sırasıyla gerçekleştirerek başvurunuzu ilgili birimlere iletebilirsiniz. Ancak e-devlet kanalı dışında hizmet noktalarına giderek başvuruda bulunmak istiyor olabilirsiniz. Bu durumda size en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hizmet binasını ziyaret etmeniz ve verilen formu doldurmanız gerekir. Formda yer alan soruların tamamını eksiksiz bir biçimde doldurduktan sonra başvurunuz alınarak işleme koyulacaktır. Bayram harçlığı başvurusu için birden fazla yol bulunmaktadır.

E Başvuru Bayram Harçlığı Nereden Alınır?

E başvuru bayram harçlığı nereden alınır gibi soruların yardıma muhtaç vatandaşlar tarafından sıklıkla sorulduğu görülmektedir. Devlet kurumları vatandaşlara bayram harçlığı vermez. Bu konuda yapılan haberler gerçek dışıdır. Ancak devlet kurumlarının vatandaşlara çeşitli nakdi yardımlarda bulunduğu bilinmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü bu kurumlardan bazılarıdır. Bayram harçlığı başvurusu ile ilgili detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Devlet kurumları tarafından verilen yardımlara başvuruda bulunabilmek için önünüzde birçok seçenek bulunur. Örneğin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardıma başvuruda bulunabilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hizmet binası ile bakanlığa bağlı il müdürlüklerini ziyaret etmeniz yeterlidir. Vakıflar Bölge Müdürlükleri de sizlerin sosyal yardım başvurularını almaktadır.

Bayram harçlığı başvurusu ile ilgili olarak E-başvuru yapmak sizlere hem vakit kazandıracak hem de yormayacaktır. E-devlet kanalı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuruda bulunmak mümkündür. Aynı zamanda Vakıflar Genel Müdürlüğünün resmi web sitesi de bu konuda sizlere yardımcı olacaktır. Bu kanalları ziyaret ederek birkaç dakika içerisinde sosyal yardım başvurusunda bulunabilirsiniz.

Başvurunun ardından yaklaşık 30 gün içerisinde tarafınıza geri dönüş yapılır. Başvurusu onaylanan vatandaşlar ise yardım tutarını PTT şubelerinden almaktadır. Yardımlar genellikle her ayın 8’i ile 15’i arasında vatandaşın hesabına yatırılır. Ancak bazı zamanlarda yoğunluğa bağlı olarak bu sürelerde değişiklik gözlemlenebilir. Yardım tutarının yatırıldığını gören vatandaşlar, kimlik kartları ile birlikte PTT şubelerine giderek yardım tutarını çekebilmektedir.

Eğer başvurunuz 30 gün içerisinde sonuçlandırılmadıysa veya herhangi bir geri dönüş almadıysanız Bayram harçlığı başvurusu neticesinde bayram harçlığı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için internet tarayıcınızdan https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama adresine gitmeniz yeterlidir. Bu adreste bakanlıktan talep ettiğiniz tüm yardımların güncel durumu yer alacaktır.

CİMER Bayram Harçlığı Ne Kadar?

Muhtaçlık sınırının altında yaşayan dar gelirli vatandaşlar, CİMER bayram harçlığı ne kadar sorusunu yönelterek yanıt aramaktadır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) tarafından vatandaşlara verilen herhangi bir bayram harçlığı söz konusu değildir. Ancak bazı haber platformları vatandaşlara 500 TL bayram harçlığı verildiğine dair asılsız haberler yapmaktadır.

Her ne kadar vatandaşlara bayram harçlığı verilmese de devlet kurumları tarafından birçok yardımın yapıldığını söylemek mümkündür. Örneğin aylık 600 TL sosyal yardım parası bunlardan bir tanesidir. Dar gelirli vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuruda bulunarak 12 ay süreyle geçerli olan ayda 600 TL’lik sosyal yardımlardan faydalanabilmektedir. 12 ayın geçmesi ile birlikte yardımlara devam etmek isteyen vatandaşların başvurularını yenilemeleri şarttır.

Vatandaşlara ayni ve nakdi yardımlarda bulunan birçok kurum ve kuruluş vardır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü dışında Sosyal Güvenlik Kurumu, valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, vakıflar ve dernekler de vatandaşlara çeşitli yardımlarda bulunmaktadır. İlgili kurum tarafından belirlenen şartları taşıyan vatandaşlar, kuruma başvuruda bulunarak bu yardımlardan faydalanabilmektedir.

Nakdi yardımların tutarı kurumdan kuruma değişiklik gösterir. Örneğin bakanlıklar tarafından verilen yardımlar 600 TL’den 1500 TL’ye kadar değişiyorken belediye tarafından verilen yardımlar 300 TL’den 1000 TL’ye kadar değişmektedir. Hangi kurumun ne kadar yardım verdiğini öğrenebilmek için ilgili kurumun resmi web sitesini ziyaret etmeniz veya cep telefonu ile arama yapmanız gerekecektir.

Sizler de yukarıda sıraladığımız bilgiler ışığında devlet kurum ve kuruluşları tarafından verilen sosyal yardımlardan faydalanabilir ve ekonomik zorluklarınızı bir nebze de olsa azaltabilirsiniz. Konu ile alakalı daha fazla bilgi almak veya bazı soruların yanıtını bulmak isteyen vatandaşlar, cep telefonlarından ilgili kurumun iletişim numarasını arayabilirler.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.